Logo Noordelijk Ballonvaartcentrum Koop tickets
Koop tickets

Noordelijk Ballonvaartcentrum exploiteert grootste Friese luchtballon ooit

Noordelijk Ballonvaartcentrum - 08-JULI-2024

Nieuwe Friese luchtballon

De Friesland Post bestaat 50 jaar! En dat wordt een groots gevierd. Tijdens de Friese Ballonfeesten in Joure (24-28 juli), wordt de spiksplinternieuw nieuwe luchtballon van de Friesland Post gelanceerd. Niets minder dan de grootste Friese vlag van dit moment zal dan in 3D boven onze provincie zweven. Deze speciale ballon mogen exploiteren in opdracht van Friesland Post, is een droom die uitkomt. Wij kijken hier enorm naar uit!

Luchtballon in de maak

Er wordt momenteel hard gewerkt door UltraMagic Balloons te Spanje om de ballon op tijd af te krijgen voor de Friese Ballonfeesten. Deze grote producent maakt luchtballonnen voor klanten over de hele wereld. Zo’n 80 tot 100 heteluchtballonnen per jaar worden er door deze fabriek afgeleverd. Daar zit nu een ballon bij met het originele ontwerp van de Friese vlag. Hoe leuk is dat? De luchtballon wordt gemaakt om met maar liefst 12 gasten het luchtruim te betreden. En zal hiermee een opvallend object worden in Friesland en daarbuiten.

De officiële vlag van Friesland

De officiële vlag van Friesland werd op 9 juli 1957 door Gedeputeerde Staten van Friesland vastgesteld. De vlag bestaat uit kobaltblauwe en 3 witte diagonale banen; in de witte banen staan in totaal zeven rode pompebleden. Deze vlag pronkt al aan de mast van veel Friese bedrijven en instanties. Ook zie je het ontwerp vaak op verpakkingen van melkproducten. De Nederlandse vertaling, Plompenblad- waterleliebladeren staat symbool voor de zeven Friese landen.

Delen via: